..napakymppiin tälläkertaa.
Taannoin koitettiin samanlaista viritelmää, pinaatin sijaan porkkanaraasteen kera. Tämä kyllä toimi paremmin, oli parempaa.. mutta paljon jäi vielä petrattavaa! :)
1) Taikinasta aloitettiin! Ensin pinaatti. Valtava koura, pikaisesti ryöpäten (kulhoon -> kiehuvaa vettä päälle -> n.2min odottelua -> vesi pois ja silpuksi!). Tämän lisäksi vielä n. puolisen desiä kraana-kuumaa vettä, kaikki samaan astiaan. Suolaa ja sitten jauhot: nyt pelkkää täysjyvävehnää
***osaksi oisi pitänyt pysytellä ihan perus valkoisessa vehnäjauhossa/durumissa. Sitko, mikä niissä löytyy on PAKOLLINEN tällaisten onnistumiselle
2) Taikinapallo tasaiseksi ja riittävän tiiviiksi. Jauhoa ≈ 2,5dl. Kylmään oottelemaan!
3) Pallo puoliksi ja kaulimella tortillaksi!
..kuivalle teflonpannulle saamaan ruskeita pilkkuja pintaan. Sitten lautaselle, täytteet kyytiin ja pöytään!
***alltså: itse tortilla oli spot-on. Pinaatti pelitti paremmin kuin porkkana! (ulkonäöllisesti porkkana oli kyllä miellyttävämpi...)
***Se normi vehnäjauho: sitko siitä helpottaa myöhemmin käsittelyä huomattavasti!
***täytteet: se sipulinen riisi-yrtti-kombo, kunnon juustoraaste ja chilinen papukastike. Niillä ensikerralla läjäpäin mexico-tunnelmaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti