..suolaisuutta, hienoinen makeus, rapsakkaa purtavaa ja pehmeää kermaisuutta. Kaikkea yhdessä makupalassa!
1) Cocktailtikun nokkaan peukunpäänkokoinen kimpale Manchegoa2) Nopea pyöräytys juoksevaasa hunajassa
3) Tahmeaan pintaan pistaasimurskaa
..ja tarjolle.
Näin yksinkertaisesti tapas-kipaleena tai..
..hieman monimutkaisemmin piirakan täytteenä: tässä ruis-mysli-taikinapohjalla pistaasi-manchego-hunaja + chorizoa ja punasipulisilppua.
Toimii täälläkin.
***hunaja ei oikeen tullut tässä enää esille. Kenties quiche-tyyliseen täytteeseen (creme fraiche + kananmuna) olisi pitänyt laittaa reilu loraus mukaan..?
..piirakkapöytää jatkettiin myös perinteisemmällä feta-pinaatti-suppilovahvero-luomuksella.
Perinteisempi kombo, maistui myös. :)
***myslin maku pohjissa jakaa mielipiteitä. Itse en ole mikään suurensuuri fani, mutta toisilta puolestaan jopa irtosi kehuja. Taikinan jauhomäärään siis ≈30-40% mysliä! (kuivatut hedelmät, rusinat, sun muut toki syrjään! Ne ei tänne kuulu. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti