..:sta tonnikalasarvia.
Voi- ja rahkavoitaikina jäävät tälle kyllä kovin kakkoseksi:
***luonnonjuggetaikina on helpompi jälkeenpäin muovailla - pysyy paremmin kasassa, eikä muutu kädenlämmöstä niin kaiken-sotkevaksi
***kantaa mauste-aineiden makuja mukanansa paremmin
***mahdollisesti reilustikkin vähärasvaisempaa, mutta silti samettisen pehmeää ja ilmavaa
Nyt täytteeksi tonnikala-sipuli-sörsseliä..
1) Itse taikina: 100g margariinia, desi luonnonjuggea, ripaus suolaa ja 2dl jauhoja. Nämä nyppien pallukaksi
***ja mahd. makua mukaan! Tänne sekaan vielä ronski ripaus valkosipulijauhetta!
Elmukelmuun ja kylmään muutamaksi tunniksi
2) Kylmä taikina kolmeen osaan ja litteäksi levyksi. 8 osaan ja täyte päälle..
3) Täyte, ilman kommervenkkejä: kulhoon hyvin valutettu purkkitonnikala, hienona silppuna puolikas keltasipuli, valkosipulinkynsi ja punasipulia. Loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Lusikalla kaikki vaan tasaisesti sekaisin
4) Leveästä päästä rullalle, pellille ja 200°-uuniin, 20min
***rullaaminen on kyllä kovin käsityötä: voitaikinassa kun ei kummoista sitkoa parhaimmillaan ole. Luonnonjuggevoitaikinan pehmeys ja tekstuurin-pysyvyys oli hurjasti helpottava tekijä!!
Ruskeaksi pinnasta ja lämpimien rullien pintaan vielä organoa ripotellen. Napostelemaan!
..njam. :) Uutta tulemista odotellessa!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti