Tämä jo itsessään ennustaa hämmentävän-hyvänmakuista ruokailuhetkeä.
Sitten vielä visioita viilaamaan ja tarjottavaa valmistelemaan. Näin muutama hyväksihavaittu tekele:
Cajun-rub possun ulkofile: sinappia, chiliketsuppia, cajun-maustetta, intiaanisokeria, yksi valkosipulinkynsi ja loraus rypsiöljyä kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Käsin hieroen jokapuolelle filettä -> kelmuun ja kylmään muutamaksi tunniksi. Hyvissäajoin ennen grillausta huoneenlämpöön.. Kokonaisena parilalle -> pinnat paistaen -> folioon -> siivuiksi -> ja vielä siivut pikaisesti parilalla raidallisiksi...njam.***mureus ja maku: check!
Grilli-klassikko: koskenlaskija-pekoni-herkkusienet.
***ei kikkailuja. Simppeli luomus on parhaimmillaan tällaisenaan.
***juustona, lihaisampien ruokien kanssa, ehkä mielummin juustotiskiltä joku cheddar?
Nyyttikasvikset: tomaattia, puna- ja kevätsipulia, paprikaa ja pensaspapuja. Foliolle -> suolaa ja pippuria pintaan ja nyytti kiinni. Loraus oliiviöljyä ja valkkaria maustamaan. Grilliin jo alkuvaiheessa: tässä ei niin paistoajalla ole väliä. Mielummin liikaa kuin liian vähän.
***loraus punaviiniä tietysti olisi toinen way to go
***tuoreiden yrttien oksilla vielä suuuuurensuuresti lisää makua: oregano, rosmariini, timjami..
Toinen grilliklassikko: zucchini-piffit. Hienonhienosti suolaa, ripotellen kuivattua timjamia ja muutama tirskaus oliiviöljyä pintaan. Parilalle ja lopuksi grillin ylätasolle vielä tekeytymään
Punaisen-lihan roolissa oli sisäpaisti: suola, pippuri -> pinnat -> folioon.
***sisälämpömittarilla tässä olisi käyttöä: hieman voisi vahtia ja ennakoida loppukypsyyttä. Kukin tyylillään, jonnekkin sinne 50 ja 65 celsiuksen välimaastoon voisi pyrkiä
*** Paisti ja possu. Maku molemmissa kohdallaan, paisti olisi saanut hautua vielä pidempään (vähän jäi sitkeäksi).
***paistin ois toki voinut myös siivuttaa ja nuijia lehtipiffisuikaleiksi...?
Vege-puolella idioottivarmoja reseptejä: suorastaan hankalaa mogata pahasti.
***Nyyttikasviksissa kypsyys kohdallaan: eivät onneksi ehtineet täysin pehmeiksi!
...Talvea odotellessa. Vielä ei kuitenkaan ole lunta maassa joten grilli toivottavasti vielä lämpiää uudelleen!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti