..eli Zucchini-paatit.
Kesäkurpitsa, aaaaivan fantastisen-mahtava makujenkantaja ja täytteennieliä. Oma maku kun on hento ja mieto, lievästi makea ja tasainen, tekstuuri pehmeä ja kuohkea -> imee kypsyessään itseensä tilpehöörien nyansseja.
tälläkertaa suppilovahvero-pinaatti-sipulisetin kantajana..
1) Culinesse-kuulotus puna-, valko-, ja keltasipulisilpulle. Mukaan tuoretta pinaattia ja suppilovahveroita kevyesti hienonnettuna.
2) Suolaa, mustapippuria, Dijonia ja muutama chilihiutale..
3) Pehmitys, ruskistus ja kokonaisuuden hento kuivatus
4) Kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi -> teelusikalla vetisenpehmeä, siemensisus pois -> täytteelle tilaa.
5) Paatit vuokaan, oliiviöljyä+suolaa ripotellen ja hieroen pintaan -> täytteet kyytiin
6) päälle ranskalaista Cambernet-juustoa ja 175°-uuniin muutamaksi kymmeneksi minuutiksi..
***uunitusta olisi voinut jatkaa vielä kotvasen..taikka olisi voinut itse kesäkurpitsalaivoja uunittaa hetken ilman täytteitä. Jäivät ehkä rahtusen turhan "kosteiksi".. Upea pehmeys kuitenkin: juuri sopivasti hampaillekin tekemistä, ei pelkästään "huulilla purtavaa"
***kyytiläisen makumaailma voisi olla sitten mitä-tahansa: miltä kuulostaisi tex-mex-chiliconcarne? tai kermainen-savulohi-ohra-/riso-tto? tai tomaattinen-basilika-pinjansiemen-sipuli? ehkä prosciutto-oliivi ja ciabattaa ja parmesaania rouhittuna..?
Vaihtoehtojen määrälle ei loppua näy..
Tuonnempana siis jälleen samalla paatilla makumaailman reunaa metsästämään. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti