tiistai 9. elokuuta 2011

Vihreiden värien kanapasta

..eli näppärän nopea arki-pasta-ateria.
Kaapin ylähyllyltä löytyi vielä rippeet pinaatti-Tagliatellesta ja tämä innosti ideoimaan kaikenkattavan vihreän annoksen. Lisäksi toki parvekkeelta korjattiin viimoinen sato pensaspapua ja basilika-kasvustoa oli harvennettava: ne toki hieman jo sysäsi annoksen väriä omaan suuntaan.. : )

 1) Elikkä: papuja, basilikaa, punasipulia, valkosipulia, kevätsipulia, oliiveja ja pestoa. Pavut ja sipulit viipaloiden ja nopsasti pannulla, oliiviöljyssä pehmeiksi. (HUOM! pehmeiksi, ei ruskeiksi! :)
2) Kanapalat paistettiin jo etukäteen, maustettiin yleiskäytännöllisesti suolalla ja pippurilla. Osa pakkaseen, osa talteen tähän annokseen.
3) Kanapalat pannulle mukaan: loraus soijjaa, ripaus suolaa ja reeeilunlainen tl pestoa. Levy pois päältä ja sekoitus.
4) Jossakin välissä ehti tuo tagliatelle keittyä, minuutin-alle-pakkauksen-keittoajan. Näin siitä tulee loistavansopivan "al dente". Pastan keitinvettä kannattaa lapioida puolisen desiä tuonne kastikkeeseen: se tuo makua ja hämmentävästi paksuutta&kermaisuutta, vaikka onkin vain vettä. 

Lautaselle kasaten: pohjalle pastaa, soosia päälle ja loppuun raastaen mitä-vain-hyväksi-havaittua juustoa. Tälläkertaa ahvenanmaalaista goudaa (uuuupeat sulamisominaisuudet!!).
Fertig. Jetzt essen wir! Mahlzeit!

***makumaailma oli kohdallaan, ei suurempia erheitä/harha-askelia. Muokkausmahkuja toki jälleen lukemattomia: teemalla "vihreiden värien pasta" voisi vihreänä olla aikamoinen kirjo kaikkea muutakin... purjo, kesäkurpitsa, rucola, vihr.paprika, avomaakurkku, yrttikombot, pinaatti, jne.jne.jne. Nytten oli visioissa ehkä eniten painoarvoa tuon kanan kanssa sopivista aineksista.. niin, ja tietty parvekkeen antimet.

Ei kommentteja: