Käytännössä siis simppeliäkin simppelimpi Cash flow-salaatti, mutta tälläkertaa parsakaalista.
Ajatus lähti liikkeelle, jälleen kerran ruokakaupasta. Parsakaalipinossa oli elmukelmuun käärittyjä ties-mistä-Suomeen-tuotuja möhkäleitä, jotka kylläkin näyttivät juuri sopivan tuoreen tumman vihreältä. Nam. Mutta miksi ihmeessä kaikissa parsakaaleissa on kolme-neljäsosaa kilohinnasta varressa?!? Pulleaa, kukinto-päätä kaikki kuitenkin jahtaavat. Ei kukaan tahdo parsakaalinvartta! ..mutta miksikäs ei?
Saahan siitäkin herkkua! :)
Salaattikulho esille ja yrittämään!
1) Peruspohjaksi: tilkka oliiviöljyä ja loraus vaaleaa balsamicosiirappia
***balsamicosiirapin tilalla sopisi varmasti myös vaalea balsamicoetikka. Myös esim. omenaviinietikassa on samaa kirpsakkaa raikkautta! Tumma balsamico värjää kaiken ällöksi. Ei sitä.
***osa kokeista lykkää coleslaw-pohjaan majoneesia. Miksikäs ei, hyväähän se on, mutta se EI ole pakollinen :)
2) Parsakaalinvarren lisäksi muutama kukinto, neljäsosa punasipulista ja pieni kourallinen vihreitä oliiveja
***punasipuli pitää siivuttaa niiiiiiiin ohueksi että niistä näkee läpi. Muu ei käy.
***parsakaalin varsi kannattaa kuoria. Kesämmällä kun saa taas kotimaan tavaraa, niin vain huuhtelu varmaankin riittäisi..
3) Varsi ja kukinnot raasteeksi!***hieman vinossa, runko/varsi edellä...
***...saa täydellistä raastetta! Sopivasti hieman eri muotoisia ja kokoisia kimpaleita! jeejee!
4) Kaikki samaan kulhoon, sekoitus..
..ja tarjoilu!
***tulipahan todettua - parsakaalinvarsikin ON herkkua. Erinomainen raaka-aine.
***parsakaali muutenkin sopi cash-flow´hun oikein hyvin: se perinteinen pitkä, viipyilevä ja vallottava parsakaalin maku ei tässä ollut ollenkaan läsnä! Mausteliemi ja sipulin happo tekivät varmaankin tehtävänsä..
***hyvää. Uudestaan kiitos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti