..nmanmanmanma
Lehtikaalia. Sillä vois porskuttaa vaikka maailman tappiin asti. Jos kohta eksyn hiihtolenkillä järven keskelle autiolle saarelle niin tätä, tätä laittaisin kasvamaan. Syön sitä ja pärjään vaikka kuinka pitkään. :)
Lehtikaali nousi maailmanmaineeseen superfoodie-hifistelijä-terveysintoilija-raaka-aineena. Ehkä vähän yltiöpäinenkin tunnelmointi on toisaalta aiheuttanut sen, että nykyään tätä upeaa herkkua saa melkein mistä vaan! Mahtia!
Lehtikaalilla on mielettömiä ominaisuuksia:
- kuivuessaan siitä tulee hämmentävän rapeaa
- haudutettaessa se pehmenee, mutta säilyttää hyvin muotonsa ja sitkon
- ..eli voi paistaa, keittää, hauduttaa, höyryttää, fritata, wokata ja kokata miltein miten vain ja tuloksena on aina hyvää :)
***lehtikaali on - miunmaunmukaan - parasta sellaisenaan. Tuoreeltaan. Salaatin "vihreänä", nam.
***todella hyvää myös wokattuna, aasiatyyliin (seesamiöljyä, sweetchiliä, kevätsipulia, inkivääriä, sakea, soijaa tms.) maustettuna
***sopii myös kasvisvuokaan/gratiiniin
***lehtikaalisipsit on blogisfäärin ilmiö itsessään
Nyt "yrtin" ominaisuudessa pestosoosiin!
1) Blenderiin: kaksi isoa lehteä lehtikaalia - pestynä ja pilkottuna. Peukun kokinen pätkä parmesaania - kuutioina tai raasteena. Loraus sitruunamehua ja oliiviöljyä. Suolaa ja pippuria. Valkosipulinkynsi. Pieni kourallinen paahdettuja pekaanipähkinöitä.***ei muuta. Perus pestosoosin pohja: pääosan esittäjää, parmigianoa, pähkinää, öljyä ja mausteita.
***hyvät ihmiset, kehoituksen sana: käyttäkää ruuanlaitossa pähkinöitä. Niiden maku tuo ihmeellisiä ulottuvuuksia yksinkertaisiin asioihin! Lisää jytyä ja efektiä saa paahtamalla pähkinät.
***..oi paahdetut pähkinät. Niitä tarvin myös autiolle saarelle. Nam.
2) Surautus niin tasaiseksi kuin mahdollista
***lehtikaali on todella "kuivaa". Oliiviöljyä jouti nakkaamaan sekaan lorauksen jos toisenkin..
Valmistatuli. Helppoa, herkkua ja huikea osoitus lehtikaalin kaikkivoivaisuudesta. Yrtin-ominaisuudessa pestosoosissa todella jännä pohja!
***blenderissä ei oiken riittänyt puhti. Ensikerralla tehokkaampaan soseuttajaan!
***valkosipulinkynsi oli ehkä vähän turhan iso..
***muuten, todella hyvää! Lehtikaalin tuhti, voimakas ja lämmin maku sopi upeasti pestoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti