..eli aurinkokeitto, "syödään värejä"-soppa!
Hiphei! Tällaisesta kokkailusta tulee väkisinkin hyvälle tuulella! Pirteää väriä vaikka ulkona on pimeää. Pimeää kuin maaseudun metsässä, sateisena marraskuun iltana... kröhöm.
Väriä pannunpohjalle ja lopulta lautaselle. Makua, tuoksua ja jännää, mielenkiintoista mutkaa perinteiseen porkkanasoppaan!
1) Rehut pöydälle! Porkkanaa, tuoretta inkivääriä ja omenaa. Muutama valkosipulinkynsi ja kokonainen keltaisesta sipulista.
***Granny Smithiä tai muuta kirpsakkaa omppua! Toki voi laittaa royal gaalaa tai honey crunchia, jos haluaa lopputulokseen hassua makeutta. Mielestäni pirteä kirpeys sopii paremmin!
2) Valkosipulinkynsi murskattuna oliiviöljyyn. Levy päälle! Keltasipulisilppu mukaan kuullottumaan. Porkkanapalaset, inkivääri kuutioina ja omenanlohkot pataan. Kasvislientä nesteeksi, niin että veget peittyvät.
3) Kansi päälle. Keittoaikaa, kunnes porkkanat pehmenevät, noin 30min
4) Jossain vaiheessa ripaus muskottipähkinää ja mustapippuria mausteiksi!
5) Sauvasekoittimella soseeksi..
Freesiä korianteria koristeeksi. Lusikka kouraan ja kimppuun!
Namnamnam!
***huippuherkkua!
***todella jännä twisti porkkanakeittoon: raikkautta, pieni lempeä, mutta piristävä kirpeys. Muskotti tuo lämpöä ja pehmeyttä. Erinomainen kokonaisuus! Sitä-sun-tätä mitä makustella!!
***..lisää korianteria ja inkivääriä seuraavaan keitokseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti