Oltiin erään viinitilan keskikaupungin-viinibaarissa tutustumassa heidän tuotoksiin. Viereisellä lautasella oli pientä, makua tasaavaa murkinaa joista yksi osa oli roasted pecans, eli paahdettuja pekaanipähkinöitä.
Wau.
Herkkua. Mielenkiintoinen, äärettömän herkullinen ja jännä maku!
Jokin hieman lämmittää..joku maistuu tosi pitkään..hieman perinteistä puusti-makua..makeutta..lämpöä..
Tarkka analyysi tunnisti makumaailmasta ainakin muscovadoa, chiliä/paprikaa ja kanelia..
Eikun kokeilemaan!
Yritys numero-uuno:
1) Pekaanipähkinöitä ja mausteita! Köökinkaapeista ei löytynyt muscovadoa, joten turvauduin vaahterasiirappiin. Lisäksi suolaa, mustapippuria, cayennea, paprikaa ja kanelia.
2) Kulhoon ruokalusikallinen sulatettua voita. Mausteet kaikki sekaan.
***tuoksu oli lähellä, mutta heti jo huomaa ettei jenkkilän-maku tule toistumaan
3) Pähkinät kulhoon. Lusikalla tai manuaalisesti omilla käpälillä tasaisesti makurasvaa joka pähkinän joka puolelle!
4) Levittely uunipellille. 175°-uuniin, 20-30 min. Muutamaan kertaan paahtamisen aikana kannattaa pähkinöitä käännellä ja sekoitella.
Jäähdytys ja tarjoilu!
***hävisivät nopeasti. Eli JOKO maku oli hyvä TAI yleisö oli nälissään..
***..omastamielestä ehkä maku tosiaan oli huipppuherkkua!!
***Makeutta oli hieman liikaa ja suolaisuutta liian vähän.
***myöskään lämpö ei jäänyt suuhun niin pehmeästi kuin jenkkiversiossa..
***Eli: lisää lämpöä. Vähemmän makeaa. Enemmän suolaa. Ja pidempi paahtoaika!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti