..napakymppi soijarouheesta.
Tästä ihme rouheesta on kyllä hämmentävän helppo muokkailla huikeita luomuksia. Kunhan maustamisen muistaa ampua yli, lopputuleman makumaailma on upea.
1) Kattilaan soijarouhe! Yhden suhteessa kolmeen, rouhetta ja nestettä.
***tähän määrään (pieneen pellilliseen hyvänkokoisia lihapullia) 1,5dl soijarouhetta!
2) Nesteenä ihan-vain-vettä. Mausteeksi loraus kanafondia, soijjaa ja chipotlesoosia. Muutama pyöräytys mustapippuria ja ripaus jeeraa. Chili-Kidneypapupurkista puolet, neljä suurehkoa jalapenoa silputtuna ja yksi valkosipulinkynsi. Levy päälle ja muutama minuutti kiehauttelua. Loppumetreillä matkaan vielä loraus punkkua..
***keittämistä/haudutuelua niin kauan kunnes massa on hieman kuivunut.. Niin ettei pohjalla enää juurikaan lillu nestettä..
***veden sijaan jos matkaan nakkaisi pullollisen Coronaa tai Sol:ia, saisi varmasti mexico-tunnelmaa ihan toisiin sfääreihin..? :)
3) Pannu jäähtymään. Kylmään massaan desin verran vehnäjauhoja, lusikalla pyöräytys tasaiseksi
4) Kosteilla käsillä pyörittely pallukoiksi ja uuniin 200° kiertoilmaan. Kuivattelua kunnes pinta rapsakan näköinen! (≈10min)
..avokadoa ja chilimarinoituja kesäkurpitsansuikaleita salaatin sekaan, pyöryköitä päälle ja pöytään!
Njam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti