Ravintolaotsikkona voisi olla vaikka Jerusalem Quorn & Rehut.
Koleana, viileänä ja poskettoman pimeänä Suomalaisena talvi-iltana teki mieli jotain lämmintä, mausteista ja tunnelmallista.. Lähi-Idän fiilikset sopii loistavasti tällaiseen. Mauissa yhdistyy tuhdit ja voimakkaat sekä tuliset ja raikkaat maut.
1) Pari porkkanaa, palsternakka ja perunoita. Pesulle ja puikoiksi! Pintaan yksinkertainen marinadi, jossa oliiviöljyä ja hunajaa, sekä ripaus suolaa..
2) Veger uunipellille. 225° ja 15-20 min...
3) Sillävälin sipulia kuullottumaan. Mausteiksi ripaus chiliä, kanelia ja hunajaa. Pehmetä sipulit syrjään, odottamaan.
4) Samalle pannulle jäinen Quorn-rouhe. Kansi päälle, jotta muru saa sulaa rauhassa..
5) Mausteet esille: suolaa, mustapippuria, hunajaa, chiliä, jeeraa ja kanelia. Ja avainasemassa - loraus balsamicoa. Kaikki quornrouheen kyytiin ja pikainen pintaruskistus!
6) Sitten isompi vuoka esille! Pohjalle rehut. Päälle mausteinen Quorn-rouhe..
7) ..ja sipulit, sekä murusteltua fetaa. Ympärille muutaman tomaatin lohkot. Uuniin grillivastuksen alle, muutamaksi hetkeksi. Niin, että feta saa hieman pientä rusketusta pintaan ja tomaattien reunat rypistyvät :). Ehkä 5 min.
8) Viimeistely vielä isolla nipulla tuoretta korianteria ja kourallisella granaattiomenaa.
***yrttinä tuore minttu olisi ollut parasta..
Voilá! Lautaselle ja kimppuun!
***nam....erittäin nam.
***todella onnistunut kokonaisuus: maut todella hyvin kohdallaan ja raaka-aineissa pelkästään lähes-joka-kaupan-antimia. Pieni makeankirpeä happo balsamicosta..kanelia ja jeeraa - syvää lämpöä ja chilistä hento, pehmeä polte. Hunajan makeus tasapainottaa kokonaisuutta. Pinnan feta-granaattiomena-leikki on upea lisä: suolaista ja makeaa, sopivasti sekaisin.
***tomaattiviipaleiden kanssa olisi voinut olla vielä muutamia appelsiininlohkoja? namnamnamnman.....
***aavistuksen kuiva lopputulos... Ehkä jokin soosi lisänä? esim. tahini-valkosipulikermaviili? Tsatsiki? Harissa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti