"Hassua" että ruoka-asioista puhutaan yleensä jollain muulla kielellä kuin suomeksi :)
Oi.. aikoinaan kotona Sisiliassa oli useastikin tarjolla Involtini di pesce spada tai ..di tonno.
Ne ovat edelleen - Kirkkonummen lohilastujen jälkeen - miunmaunmiukaan parasta mitä kalasta voi tehdä. Aivan käsittämätöntä herkkua! Rapeaksi grillattua..sisältä valkosipulista parmesaani-korppujauhoseosta...ehkä nokare fontinaa tai caciocavalloa ytimessä..namnamnam.. Nälkä tulee heti.
Suomalaiselta kalatiskiltä ei oikein löydy sopivaa vaihtoehtoa, mistä pystyisi toteuttamaan kotimaisen vastaavan..
Iänikuista kirjolohta on kyllä tarjolla..
Kokeillaan.
1) Pelikenttä valmiiksi: lohi fileerausveitsellä siivuiksi. Kulhoon mantelijauhoa, kolme murskattua valkosipulinkynttä, suolaa, mustapippuria ja muutama tuoreen basilikan oksa.
***kala hieman graavisiivua paksummaksi
***niin, ja muru-kulhoon vielä noin ruokalusikallinen oluthiivahiutalita!
***namnamnamnam.
***olisin laittanut parmesaania, raasteena, mutta sitä ei nyt raskauttavista syistä ollut saatavilla. Oluthiivahiutleet antavat hyvin lähelle osuvan makuelämyksen!!
2) Sitten kasaamaan! Muutama kalafilesiivu vierekkäin. Päälle ripotellen murua. Rullalle. Murua vielä pintaan ja väleihin ja päätyihin - kaikkialle mihin mahtuu!
***fileroidessa tulee paksumpaa, ohuempaa, kapeampaa, leveämpää - milloin minkäkin muotoista siivua. Näistä kuitenkin sopivia yhdistelemällä pystyy kasaamaan järkevän näköisen "levyn" joka on
a) helppo täyttää murulla
b) mahdollista rullata kääröksi.
3) Uunin ylätasolle. 225° ja 20min.
A tavola!!
***hih. nam.
***onnistuu kirjolohestakin.
***joulupöytään...?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti