perjantai 5. joulukuuta 2014

Chipotle-hernerouheburgeri

..hernerouheburgerin toinen tuleminen.
Paremmin. Herkullisemmin. Näppärämmin. Ai että, tällä konstilla touhutaan varmasti tuonnempana vielä monenmonta tekelettä!

Edellinen hernerouheburgeriluomus oli käsittämättömän monimutkainen. Aivan liian monta vaihetta, ainetta, osaa ja tekijää.
Nyt suoraviivaisemmin. Enemmän ainoastaan makua ja tunnelmointia!
1) Vettä kiehumaan. Vedenkeittimellä onnistuu erinomaisen helposti!
2) Hernerouhe ja vesi 1 : 1 - suhteella kulhoon. Kelmu, kansi tai mikävaan päälle. Muutama minuutti turvottelua..
3) Samaan kulhoon mausteet: tuoretta chiliä, valkoista ja keltaista sipulia, Chipotletahnaa, chiliketsuppia, tahinia ja ruokalusikallinen vehnäjauhoa.
4) Massa tasaiseksi ja kylmään tekeytymään!!

***yrtti puuttui! hö. Oregano tai timjami olisi ollut kuin kotonaan.. Ehkä ripaus rosmariinia tai persiljaa..
5) Kylmästä massasta käsin taputellen halutun kokoisia piffejä!
6) Kuumaan, rypsiöljyttyyn paistinpannuun. KUNNON paistopinta molemminpuolin!

..ja tarjolle juuri niinkuin halutaan! Sämpylöiden välissä, juuston, sipulisetin ja rehujen kanssa tämä olisi ehdottomasti parhaimmillaan!

***nam. MAKU oli huippua. Juuri sopivaa poltetta, hentoa savuisuutta, täyteläistä pehmeyttä.
***Tekstuuri jäi ehkä hieman liian karheaksi. Haudutusaikaa enemmän! t.s. Enemmän vettä ja pidempään kannen alla!
***ruokalusikallinen vehnäjauhoa on korvaamaton. Kananmuna voisi olla toinen yhteen-nitova-tekijä, mutta sitten jotain kuivaa ainesosaa täytyisi lisätä. Tämä taas tietäisi potentiaalisesti makukokonaisuuden laimentumista..

Ei kommentteja: