Kesäkurpitsaa, pestoa ja pistaasipähkinöitä!
En tunnelmoi enempää. Kehoitan kokeilemaan. Tavalla tai toisella.
Äärimmäisen herkullinen kolmio.
Tässä lasagnelevyjen tilalla kesäkurpitsaviipaleita.. Toki mukana olisi voinut olla ihan perinteisin-ottein pastalevyjä, kesäkurpitsa mukana vaikkapa kuutioina tms. Kasvisten vetovoima sai kuitenkin yliotteen :)
1) Zucchini juustohöylällä ohkasiksi siivuiksi..2) Pistaasipähkinöitä puoli mukillista. Kuoret pois ja murskaksi!
***ei liian jauhoksi. Kokkareita kuuluu jäädä :)
3) Täytteena: oliiviöljyssä kuullotettua keltasipulia. Mukaan n. 1dl risottoriisiä. Pyörittelyä kunnes riisi kiiltävää
4) Sekaan muutama porkkana, pikkurillin pään kokoisina kuutioina ja purkillinen isoja valkoisia (voi-) papuja!
5) Vettä matkaan niin että kokonaisuus juuri-ja-juuri peittyy. Hiljaista hauduttelua ilman kantta, kunnes riisit al dente ja porkkanat vähän pehmenneitä. N. 8min..
6) Valtava klöntti parasta pestoa mausteeksi!
***kermaa ja tilkka valkoviiniä. Niillä vielä ekstra-Italia-tunnelmaa ensikerralla! Ja tuoretta basilikaa!!
***omatekoinen pesto olisi tietysti se ainoa oikea option
7) Uuni 200°-asteeseen. Vuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä ja osaset kyytiin! Zucchiniviipaleita - täytettä - parmesaaniraastetta ja kevätsipulia - zucchiniviipaleita - täytettä...
8) Pinnalle muutaman kananmunan ja maitotilkan munamaito..
9) ..uuni 170°-asteeseen. Kypsytysaikaa rauhallisesti n-50min.
A tavola!
***uuniaika saakin olla kunnon mittainen. Kasviksista ja riisistä haihtuu yllättävän paljon nestettä, lopputuloksen ei toivoisi olevan liian kosteaa.. Liian kuivaksi ei varmaankaan voi tätä saada! :)
***pinnalle vielä kourallinen jonkinlaista herkku-goudaa taikka mozzarellaa...?
***Zucchini-pesto-pistaasi. Muista. Käytä. Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti