torstai 27. helmikuuta 2014

Katkarapudippi

..joka toimisi myös taatusti
***savulohella?
***graavilla kalalla, -lohta tai -siikaa?
***ehkä jollain mädillä?
***üüber ylilyönti-jännä voisi olla sinisimpukkadippi?

Eli siis runko ja muut raaka-aineet voisi olla samoja, pääasiallinen maun aikaansaava yksikkö jokin edellämainituista. Tässä pakastekrapua..

1) Ensin hienoksi kuutioitua keltasipulia, n.1/4-sipulia oliiviöljyssä pehmeäksi kuullottaen. Liesi täysille ja sulaneet ravut perään, niin että pinta pikapikaa paistuu. Heti pois liedeltä ja kulhoon odottamaan..
2) Muut ainekset: keitetty kanamuna, ripaus valkosipulisuolaa ja silputtua ruohosipulia.

***"Massaksi" tarvittaessa tilkkanen partaäijää (= turkkilaista jugurttia) tai kermaviiliä. Nämä ei kuitenkaan välttämättömiä, sillä kananmunasta saa "muusaamalla" kyllä tasaisenpehmeää tahnaa. Ei ehkä riittävän "dippiä" kylläkään..
..kulhon sisus sekaisin sörsseliksi. Haarukka on tähän toimivin työkalu.

***Lopputuotoksesta unohtu kuva, mutta muistaakseni tuotos oli onnistunutta: kokkareista rapudippiä!
***mereneläväksi sopisi tosiaan taatusti moni muukin

Ei kommentteja: