lauantai 14. huhtikuuta 2012

Pokeri-palat

..eli tapas-tyyliin, pikkusuolaisia.
Hauskan-jännää pikkunäperrystä ja upeita loppuluomuksia. Suuuurensuuria makuja useita, pienissä paloissa :)

***makumaailmassa tietty olisi voinut/pitänyt olla enemmän voimakkuutta.
 1) Cayenne-valkosipuli kikherneet:
Viileä vesi-pesu, kuoret syrjään ja talouspaperilla kuivaus. Oliiviöljyä kulhoon ja mausteet mukaan. Kikherneet perään, sekoitus ja pellille. 150°-uuniin piiiiitkänpitkäksi aikaa. Saa kuivua oikein kunnolla :) n. 1h-1h30min. Uunituksen jälkeen pintaan vielä ripotellen suolaa.

***maustevaihtoehtoja: mexico - jeeraa, chiliä, pimentoa, intia - curry, inkivääri, marokko - kaneli, chili, BBQ - HP, rosmariini, mustapippuri
 2) Tortillarullat:
Aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa, jugurttia, loraus öljyä, suolaa, pippuria, pimentoa, sipulisilppua ja mustaa riisiä. Massaksi sekoitellen ja levitys tortillalle. Rullalle, tikut pintaan ja viipaleiksi!

***makuvaihtoehtoja turha edes aloitella luettelemaan, hih. Kukin oman-maun/tilanteen-mukkaan!
 3) Voitaikina-minipizzat:
Sulaneet voitaikinalevyt 8-osaan, kulhoon tomaattipure, basilika, suola, oliiviöljyä ja vettä. Teelusikallinen jokaiselle taikinapalaselle, hyppysellinen mozzarellaraastetta päälle ja uuniin.

***maailman helpoimpia, -muokkailtavimpia, -näppärimpiä ja -maukkaimpia. Henk.koht. favorit!!
***Tuore basilika.
***Pizzamakuna tämä siis ikäänkuin margharita. Miksei kinkku-ananas? chili-aura? diavola? fungi & porcini? ..mikävaan :)
4) Raejuusto-ruissipsit:
Kulhoon raejuusto, kermaviiliä, hienonhienoa punasipulisilppua, pepperonia, valkosipulia, suolaa, pippuria, Worchesteria. Lusikoiden sipsienpäälle ja pöytään!

***valkosipulia lisää. Siitä aiemminkin hyvää palautetta :)
***lihaisampaa makua lihaisilla yrteillä: oreganoa, timjamia ja rosmariinia!!!
***tässä oli myös ≈ 1rkl korppujauhoa, massaa kuivaamassa -> ehkä tarpeeton

Ei kommentteja: